Utvendige persienner

Utvendige persienner, eller fasadepersienner, er en effektiv, robust og stilren form for utvendig solskjerming. De er lette å integrere i byggets fasade og når de ikke er i bruk er de skjult i kassetter som kan tilpasses byggets farge. Dermed blir de en naturlig og nøytral del av fasaden.

Stadig flere og flere arkitekter til både næringsbygg og privatboliger velger derfor denne typen utvendig solskjermingsløsning som fremhever arkitekturen og helhetsinntrykket av fasaden.

Utvendige persienner er en stilren og driftssikker løsning som gir deg en ekstrem fleksibilitet ved å enkelt regulere både lys- og varmefordeling.

Nøyaktig lyskontroll og god fleksibilitet
Persienner har vannrette roterende lameller som gir deg en nøyaktig lyskontroll, både når det gjelder intensitet og retning. På den måten kan du beskytte planter og interiør fra solbestråling som tørker ut og falmer både malte flater, treverk og tekstiler. Når persiennen er i lukket stilling, hindres varmetap og det spares energi, men fremfor alt er persienner en bidragsyter til et bedre inneklima.

En god solskjermløsning er en god energiøkonomisk investering som vil hindre varmeutstråling på vinteren. I sommerhalvåret fungerer de som et godt alternativ til dyr luftkondisjonering på varme sommerdager.

Minimal varmeoverføring til rommet
Fordelen med utvendige persienner er at det er en solskjerming som er både lys- og varmeregulerende. Mens markiser hindrer om lag 75 prosent av varmen i å komme inn, er tallet så høyt som 90 prosent for utvendige persienner. Det kan bety så mye som 3-4 grader på en varm sommerdag! Produktet er derfor en ideell løsning for vinduer på fasader spesielt utsatt for sol, eller rom du ønsker å holde kjølige ved å redusere solens strålingsvarme.

Skreddersydde løsninger med høy kvalitet
Våre utvendige persienner produseres på skreddersøm på vår fabrikk i Molde, noe som sikrer deg ypperlig kvalitet og rask leveringstid. Fasadepersiennen har blitt et begrep i bransjen og forteller alt om kvaliteten på våre produkter. Våre persienner er tilpasset det norske klimaet med store variasjoner i temperatur, fuktighet og vind. Lamellene er malt med en spesiell akryllakk for at farge og glans skal ha like lang holdbarhet som persiennene.

Motorisering
Det er mulig med automatikk og motorisering av persienner. Vår nye motor “Protect” vil registrere hindringer og stanse heving og senking av persiennene. Dette forhindrer skade og forlenger levetiden.